Inici » Blog » Qui som? La nostra història

Qui som? La nostra història

  • Cesca 

Som una familia torrellenca contents d’haver mantingut la casa construida pels nostres avantpassats, una casa de pedra de les seves munuytanyes i el fang de les seves valls. Les seves parets respiran aires de 1879…. L’any 2004 al 2006 ens vam decidir dur a terme la rehabilitació de Ca la Laia i d’aquesta, manera varem començar:
Feia mes de 30 anys que teniem llogada Ca la Laia a una familia, però ells nomes podien venir els estius, i mes concretament el mes d’agost.
Aquest motiu va fer que l’inexistent caliu de la casa i mes concretament als hiverns, s’anès deteriorant provocant grans esquerdes a les parets i altres desperfectes dificils d’evitar.
Jo vaig ser la primera a proposar condicionar la casa per intentar llogar.la en alguna altra ocasió que durant la resta de lany s’ens pogues presentar.
No li vam donar gaires tomb a la idea, ni cap estudi de mercat ni pla d’empresa. Unicament el que ens preocupava era frenar el deteriorament de la casa i retornar a Ca la Laia la calidesa que havia perdut els ultims 35 anys. Els meus pares, avis i jo mateixa la vam haver d’abandonar per motius de salut del meu avi Pep. Ell va quedar imposibilitat per pujar les escales d’anar al dormitori i bany i vam haver de modar.nos a una caseta de planta baixa que els meus pares van fer construir al mateix carrer Nord.
Al mateix temps de començar amb les reformes, anavem pensant amb la possibilitat de preparar la casa legalitzant.la com a allotjament rural.
Ens vam informar be de la normativa i dels permisos necessaris i sense adonar.nos, estavem construint un acollidor allotjament rural amb “totes les de la llei”, actualment Ca la laia.
La falta de pressupost va fer que total la familia hi participes.
El Manel amb les seves “manetes” per fer qualsevol restauració en peces de ferro, fusta, obra … fins i tot es va atrevir a fer tota la instal.lació eléctrica amb el típic fil trenat que antigament es feia servir.
Jo mateixa també vaig fer de pintora, enguixadora, tapissera i qualsevol altra necessitat que es presentés. Fins i tot la meva mare va pintar el quadre de raïms que trobareu al pati exterior.
Va ser molt gratificant encara que durant 2 anys no vam poder descansar cap dia de la setmana, ja que tots 2 teníem la nostra feina i només hi podíem dedicar els caps de setmana i vacances.
Ara, després del sacrifici fet, estem molt orgullosos del resultat i podem comprovar com els nostres clients detecten l’esforç en cada detall de la nostra casa.
Us volem ensenyar algunes imatges….

Benvinguts a Ca la Laia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 + 1 =