Inici » Blog » La flor de l’ametller

La flor de l’ametller

  • Cesca 

Els arbres florits són un espectacle de la natura. Un regal per als nostres ulls: pruners, cirerers, ametllers… transformen el paisatge anunciant l’arribada de la primavera. Els primers que floreixen són els ametllers i volem saber per què.

Normalment, al mes de febrer comencen a florir els ametllers al nostre país. I encara que sempre passa, cada any ens sorprèn aquesta eclosió primaveral al mig de l’hivern. I que sempre passa i que sempre ens sorprèn i ens fascina la seva bellesa ho corrobora el fet que, ja l’any 1953, en Josep Pla escrivia a ‘Temps de febrer: els ametllers’ Ens trobem, doncs, en aquell moment de l’any tan delicat que, en obrir una finestra i mirar a fora, apareix la subtilesa d’un ametller rosat, extasiat, com un vaporós enlluernament. Pla ho feia inspirat en el gran poeta Joan Maragall, concretament en els seus versos apareguts en el llibre Enllà:

Les flors de l’ametller

L’ametller és un arbre de fulla caducifòlia de família de les rosàcies. El seu nom científic és Prunus dulcis o Amygdalus communis i n’existeixen més de cinquanta varietats. Algunes d’elles són de floració primerenca i d’altres comencen a obrir les seves flors més tard. Amb colors que van del blanc més enlluernador al rosa més intens. Fins i tot, Van Gogh va rendir-se a la bellesa de les flors de l’ametller que va reflectir en una de les seves genials obres.

flor-ametller-torrelles-de-foix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × four =